Hi ha el compromís de resoldre el litigi sobre els Acords de carrera professional de les administracions locals que la Delegació de govern ha impugnat

Aquest matí una delegació de l’STEI Intersindical ens hem reunit amb la Vicepresidenta del Govern, Bel Busquets, per exposar-li una sèrie de temes.

Hem transmès el nostre suport a la política turística del govern de fer sostenible econòmicament i mediambiental la major activitat econòmica de les Illes i la necessitat de l’impost turístic.

També hem manifestat la insatisfacció referent a com ha quedat el Decret de Català a la Sanitat pública i que la nostra pretensió, simplement, es donar compliment a la Llei de Normalització Lingüística de 1986 i que hi hagi això, normalitat en l’ús de la llengua catalana en tots els àmbits com a dret estatutari que tenim els illencs.

També li hem expressat la nostra preocupació per la paralització judicial de la carrera professional del personal empleat públic de distintes administracions locals com l’Ajuntament de Palma, del Consell de Mallorca, de l’IMAS i de l’Ajuntament d’Andratx, on l’STEI Intersindical hi tenim representació. Hem instat a la vicepresidenta a resoldre el litigi per donar emparament al cobrament de la carrera professional que ha esta fruit de la negociació legal i legítima entre la part social i cada una d’aquestes administracions.

En aquest tema, la vicepresidenta ens ha comunicat que hi ha el compromís del govern de resoldre el litigi sobre els Acords de carrera professional presos.