La discriminació lingüística també es dona en l’àmbit institucional. La web de MUFACE segueix amb les traduccions automàtiques en la versió catalana

El mes de gener vàrem remetre un escrit al Director General de MUFACE comunicant-li que la traducció automàtica, sense revisió d’un professional, de la versió en català de la web tenia moltes errades substancials que calia resoldre.

El Director general ens va contestar que estaven en procés de substitució del sistema de traducció per un altre que permetés incorporar la revisió humana. Tot havia d’estar resolt el tercer trimestre d’enguany però el mes de març ja s’havia de fer la revisió humana de la traducció. Res s’ha fet i la versió en català de la web segueix amb mots erronis i del tot impropis.

Ara que molta gent de la societat i de la política apel·len a la Constitució Espanyola, aquesta determina en el seu article 3 que “La riquesa de les diferents modalitats lingüístiques d'Espanya és un patrimoni cultural que serà objecte d'especial respecte i protecció.”

Això també és discriminació lingüística vers les llengües distintes del castellà i que són oficials a territoris de l’estat espanyol.

Demanam una solució immediata a aquesta discriminació lingüística per part del govern estatal.

exemple 1 petit

 

exemple 2 petit

 

 

Ultima Hora | 24.oct.2018

Muface català