Finalment, avui diumenge a les 11 h s’ha reprès la sessió de la Mesa Sectorial de Serveis Generals, forçada per la pressa de l’Administració per aprovar un protocol de desescalada per a funcionaris i laborals de Serveis Generals i personal del sector públic instrumental.

Com a conseqüència d’això, demà s’haurà d’incorporar molta gent al seu lloc de feina presencial, sense unes mesures de protecció de la seguretat i la salut adients.

L’Administració no ha fet ni l’esforç de dur un document nou. Només ha modificat, de veu, una frase del seu document original. Tots els sindicats hi han votat en contra.

L’Administració no ha fet els deures a temps. A més a més, durant aquestes setmanes ja han obligat a incorporar personal sensible al COVID-19 als llocs de feina, quan en cap document oficial es preveia que s’hi incorporassin.

Aquesta crisi ens ha fet conèixer una manera d’actuar de l’Administració que no havíem vist mai fins ara.

L’STEI Interindical promourà accions (si es possible en el marc de la unitat sindical) per denunciar aquesta decisió unilateral que pot posar en risc la nostra salut, la de les nostres famílies i la de les persones usuàries dels serveis públics.

El protocol no recull cap dels tres mínims irrenunciables que havia marcat l’STEI Intersindical: l’objectiu hauria de ser protegir la salut; el teletreball hauria de ser prioritari; i la conciliació hauria de ser un principi orientador de tot el protocol.